Gratis parkeren
Gratis annuleren
Gratis WiFi
Gratis koffie & thee
24/7 online reserveren
Niet goed? Geld terug!

Go daddy

Go daddy

Zoals je weet ben ik dol op de bedrijfsprocessen automatiseren en werkzaamheden uitbesteden. Nu blijkt er een Engelse term te zijn voor het proces dat ik al jaren toepas. Ik had echt geen idee dat dit een naam had.

D.A.D., ook wel Daddy genoemd. Beetje lastig om op DAD iets te vinden in Google. Maar als je het uitschrijft en dan gaat zoeken dan gaat er een wereld voor je open… OK, voor mijn dan. Inmiddels heb ik begrepen dat de doorsnee ondernemer hier niet echt warm voor loopt. Ik wel dus.

Ze noemen dit delete, automate and delegate. Kortom schrappen wat niet past, wat overblijft ga je automatiseren en daar waar toch handjes of een hoofd bij nodig is besteed je uit aan de beste mensen die je kan vinden. Zo blijft er voor jou niet veel meer over. Heb je tijd om The four hour work week te lezen om nog meer ideeën op te doen.

Sommige sites zetten er nog een stapje tussen, simplify. Bij mij zit dat proces in de automatisering. Voor sommigen is het een way of life geworden om DAD toe te passen. Misschien bij mijzelf eigenlijk ook wel. Dit is zo mooi om te zien werken, maar zo lastig om te bereiken.

Deze week hebben we weer een hele mooie stap gemaakt. Door de integratie van alle boekingsplatformen het afgelopen halfjaar zijn de hoeveelheid boekingen explosief toegenomen. Dat is fijn. De administratieve druk nam hierdoor ook toe omdat er een onhandigheidje in ons contractbeheersysteem zit waar niet om heen te werken is.

Hierdoor moesten er veel onnodige handelingen plaatsvinden die tijddodend zijn. Dus automatiseren die handel! Aan de achterkant, met de API, bleek het vrij eenvoudig om langs deze onhandigheid heen te werken.

Sterker nog, als iemand een boeking maakt die ook direct betaald wordt er ook directe een factuur gegenereerd. Klinkt simpel, maar dat was het blijkbaar niet om te zorgen dat dit in dezelfde financiële administratief moet komen als de rest van de business. Op deze manier is er weer een stap gedelete in mijn bedrijfsproces en een ander stuk geautomatiseerd zodat er geen hoofd meer bij nodig is.

Go go Daddy!

Maar wat denk je dat er gebeurt? Klanten gaan ineens klagen dat ze een factuur ontvangen voor een betaling. Som heb ik echt het idee dat ik van een andere planeet kom. Natuurlijk ontvang je een factuur voor een betaling. We leven niet in een bananenrepubliek. Alles netjes en strak geregeld.

En dat wil jij natuurlijk ook! Boek je spreekkamer, coachkamer, behandelkamer of werkplek snel en functioneel via www.flex4you.pro

Als je geregeld bij ons een kamer reserveert kan je een eigen inlogcode krijgen die je nog veel meer voordelen oplevert dan alleen maar op rekening te boeken. Zo krijg je maar 1 factuur per maand voor al je boekingen ipv een factuur per boeking. 

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you
Chief Flexwork Officer 😉

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 4 november 2022