7 Zusjes

7 Zusjes

Posted by · on augustus 05, 2022 · in Geen categorie · with Reacties uitgeschakeld voor 7 Zusjes

7 Zusjes

7 Zusjes

Nog steeds ben ik onderweg door Noorwegen. De natuur is nog steeds onverminderd mooi en het weer onverminderd slecht. Ik moet zeggen: Het went. Wat niet went, is die dagen lange donkergrijze lucht. Net of er ieder moment sneeuw uit kan vallen.

Vorige week was ik op het eiland Alsta. Dit lag op de route en op dit eiland staan de 7 zusjes. 7 bergen naast elkaar van ongeveer 1000 meter hoog ieder. Het idee was om in ieder geval 1 van deze bergen op te gaan en het liefst natuurlijk allemaal. Je kan van de ene naar de andere berg lopen wel met een flink dal er tussen.

Na een paar dagen had ik de toppen van de bergen nog steeds niet gezien door de wolken. Tot zondag. De bergen hebben inderdaad toppen! Eigenlijk was het de planning om op maandag naar boven te gaan, maar het weer zag er wel heel goed uit. Ondanks dat ik mij had voorgenomen zondag ook als rustdag te gebruiken en beetje bij te werken ben ik toch aan deze klus begonnen.

Ik had het niet moeten doen!

Het was heel erg zwaar. Niet voor niets een zwarte route. Op sommige stukken moet je jezelf met touwen naar boven trekken omdat het zo steil was. Echt zware sh*t. Ik was mentaal ook niet voorbereid op deze tocht. Daarnaast was ik te laat begonnen. Er stond in een boekje dat dit te doen is in 6 tot 8 uur….alle 7. Niet dus. Mensen die ik onderweg tegenkwam en die de zusjes al eerder hadden bedwongen, deden er 12 uur over. Ik was om 10.00 vertrokken, dus dat ging hem in ieder geval niet worden en ook mijn voeten protesteerden direct.

Onderweg, tijdens een van de vele momenten dat ik even op adem moest komen kwam ik er achter dat het met de business ook zo gaat. Sterker nog, dit is de reden dat ik 2 maanden onderweg ben. Al mijn plannen fine tunen. De eerste tijd zou ik besteden aan zelfreflectie maar deze kwam wel heel hard binnen. Ik ben er gewoon niet klaar voor. Niet voor de route en niet voor de grootste plannen. Er zit nog zoveel in mijn hoofd dat er eerst uit moet.

Dit kwam wel pijnlijk hard binnen op, ik schat in zo’n 600 meter hoogte. Ja, toen pas.

Mentaal gezien was ik niet klaar voor deze loodzware route. Ik zou maandag starten en dus nog een dag rust hebben. Die had ik echt wel nodig. En toch ben ik van start gegaan hoewel ik al direct in de gaten had dat het niet goed zat.

De basis van je business ben jij. Als jij niet goed in je vel zit door welke omstandigheden dan ook moet echt zorgen dat je helemaal in shape bent. Body en mind moet helemaal in evenwicht zijn, je moet je helemaal kunnen focussen op jouw business wil je echt kunnen knallen. Alles moet dan ook kloppen. Hoe goed je plan ook is voorbereid. Als het in je hoofd niet klopt, gaat het je niet lukken. Voldoende beweging, gezond eten, kunnen ontspannen, stabiele thuissituatie. Alles moet kloppen. Bij mij voelde het op dat moment dat het niet klopte. Dus eerst maar eens hier aan werken voordat ik de volgende stap ga nemen en dan nog maar eens opnieuw een poging doen alle 7 deze dames te beklimmen.

De stabiele basis voor je bedrijf is natuurlijk een stabiele thuissituatie. Je bedrijf moet een fijn huis hebben om te kunnen vestigen. Dat kan je bij mijn bedrijf regelen met een virtueel kantoor of een service kantoor. Een vestigingsadres in een representatieve omgeving waar je kan werken als het nodig is.

Voordat jij die berg op gaat, maak je eerste een offerte via https://www.addbusinesspoint.nl/offerte-aanvragen-definitief/ en kan je aan de voet van de berg nog zorgen voor een stabiele basis.

Ik zie je aan de top! En neem van mij aan, de weg naar de top is loodzwaar en eenzaam. Maar als je er eenmaal bent is het uitzicht zo mooi.

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Chief Flexwork Officer 😉

PS het is mij uiteindelijk gelukt op 2 bergen op te komen waar ik 7 uur over heb gedaan

Related articles: